Contact me

Any questions?

hello@dendennis.nl

Dendennis logo

Blog

Papercraft met Dendennis producten

Hej,
Mijn naam is Sandy en ik ga op ontdekkingstocht in de wondere wereld van papercraft. Ik ben 36 jaar oud en woon samen met mijn zoontje van 9 en onze katten in het keigezellige Noord-Brabant. Ik beheer een online community, Passion 2 Create. Een interactief forum voor alle soorten hobby’s: van haken en breien tot moestuinieren en van zeepjes maken tot, jawel: papercraft! Dankzij Passion 2 Create heb ik de afgelopen jaren heel wat leuke nieuwe hobby’s ontdekt. Papercraft was voor mij nog een heel onbekend terrein. Totdat ik op social media in gesprek raakte met Dennis. Hij vertelde mij hier meer over en vroeg mij of ik kennis wilde maken met de wereld van papercraft. Natuurlijk, geen probleem! Aangezien ik zelf hé-le-maal niets aan papercraft materialen in huis had, heb ik een doos met daarin een basisvoorraad artikelen toegestuurd gekregen, en dat was het begin van mijn creatieve ontdekkingstocht….

Eerste kennismaking

En zo geschiedde. Korte tijd later ontving ik een pakket met daarin alle artikelen uit de DenDennis papercraft collectie. Ik opende het pakket en kreeg meteen onwijs veel zin om alles open te gaan maken. Maar: ik had geen flauw idee wat ik met al die leuke, schattige metalen figuurtjes moest doen. Ik had een doos vol met superschattige Abracadabra voor me. En dus besloot ik om eerst eens wat extra uitleg op te gaan vragen bij Dennis zelf. Ik kreeg uitgebreide uitleg over de materialen, de diecuts en wat je er nou eigenlijk precies mee kunt maken. Termen als ‘diecut’, ‘clear stamps’ en ’embossing’: echt alles was nieuw voor mij en ik was blij met de uitleg die ik kreeg. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open.

Op ontdekkingstocht

Op het moment dat ik begon te beseffen wat papercraften is, en wat je er allemaal mee kunt maken, begon ik haast te stuiteren van enthousiasme. Papercraft is zo ontzettend leuk! De eerste dagen liep mijn hoofd over van de ideetjes: verjaardagskaarten, geboortekaartjes en ‘zomaar’ kaartjes, ik zag het al helemaal voor me en wilde het liefst alles in één keer maken. En dus besloot ik online informatie op te gaan zoeken. Op YouTube vond ik filmpjes, op Pinterest deed ik inspiratie op

Inspiratie

Ik kreeg de tip om lid te worden van de Cloud9 Crafters Facebook groep. Dit is een Facebookgroep die bij de webshop van Cloud9 Crafts hoort. Een ontzettend leuke webshop (Hi, Yuki!) met alles op het gebied van papercraft. Ik heb bijna de hele collectie bestudeerd om een indruk te krijgen van wat er zoal verkrijgbaar is en wat je met alle materialen kunt doen. Op de gezellige Facebookgroep delen mensen hun mooie werkjes en mag ik al mijn beginnersvragen stellen. En zo gebeurt het dat ik in een paar weken tijd een heleboel te weten kom over papercraften. Ben je net als ik een ontzettende rookie? Of ben je gewoon geïnteresseerd? Dan wil ik je met liefde adviseren om gewoon eens op het wereldwijde web te gaan snuffelen.

 

Op YouTube zijn ontzettend leerzame filmpjes te vinden. Je ziet niet alleen hoe een kaart gemaakt wordt, maar ook gelijk welke materialen je er bij kunt gebruiken. En, de filmpjes zijn gewoon erg leuk om te zien. Het heeft iets kalmerends, ontspannends om te zien hoe zo’n mooie kaart stap voor stap tot leven komt.

 

Tot slot ben ik op mijn forum een soort van dagboek bij gaan houden: Sandy’s Creatieve Ontdekkingstocht. Op die manier laat ik mijn forumleden niet alleen zien wat ik zoal maak, maar ook hoe mijn beginnerservaringen zijn. Zo kunnen mensen die, net als ik, ontdekkende zijn, zien hoe mijn ontdekkingstocht verloopt. Hoe bevalt het papercraften, en zijn er ook struikelblokken binnen deze hobby?

Struikelblokken

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ja, er zijn wel degelijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste: papercraften is super verslavend. Zodra je je een beetje verdiept in wat er zoal verkrijgbaar is, zul je ontdekken dat er HEEL VEEL TOFS verkrijgbaar is. Er zijn voor mijn gevoel een halfmiljoenmiljard verschillende soorten diecuts, stempels, inkten en andere tools verkrijgbaar. Daar komt met regelmaat een nieuwe collectie bij. En eerlijk is eerlijk, alles is zó ontzettend leuk! En schattig! Ik heb momenteel al mijn spulletjes nog in één doos zitten. Maar ik ben al aan het bedenken hoe ik mijn zolder a.k.a rommelhok zo snel mogelijk om kan gaan bouwen tot craftkamer met eigen werkruimte. Met de hobby’s die ik al heb, en het papercraften er bovenop vind ik dat het nu toch echt de hoogste tijd wordt voor een eigen hobbykamer.

Ruimte

En dat brengt mij meteen bij het tweede struikelblok: ruimte. Hou er rekening mee dat, zodra je gaat craften, je tafel of werkruimte binnen no-time helemaal vol rommel ligt. Ik noem dat liefkozend een tafel vol inspiratie ;-). Gelukkig ben ik vrij georganiseerd en heb ik al mijn inspiratie snel opgeruimd maar aan een kleine eettafel van net een meter lang werken is niet ideaal. Doe jezelf een plezier en zorg voor een fijne, ruime werkplek.

Prijzig

Het derde struikelblok sluit eigenlijk een beetje aan op het eerste struikelblok: papercraften is verslavend maar het is ook best een prijzige hobby. Tenminste, als je alles koopt wat je graag wil hebben. En tja, er is dus echt HEEL VEEL TOFS verkrijgbaar, dus regel jezelf een goedgevulde portemonnee. Zelf heb ik momenteel geen werk dus ik ben heel selectief in welke items ik aan mijn verzameling wil toevoegen. Ik heb voor mezelf een wishlist gemaakt en spaar gewoon beetje voor beetje mijn hele wishlist bij elkaar. Werkt uitstekend!

Mijn eerste werkjes

In de afgelopen periode ben ik uiteraard flink aan het experimenteren geweest. Ik wist al vrij snel wat ik als eerste wilde gaan maken: een verjaardagskaart. Met het aantal vrienden, vriendinnen, familie en alle kids in mijn persoonlijke kring zijn de verjaardagskaarten hier niet aan te slepen. En ik wist ook al meteen met welk figuurtje ik een kaartje wilde gaan maken.

Gefeliciteerd

Het Feestvarken uit de Paper Party reeks van DenDennis. Dat schattige varkentje keek mij vanaf het eerste begin al zó verleidelijk aan, die moest het dus worden. Ik heb mijn eerste kaart in twee ‘knutsel rondes’ gemaakt en het is me allemaal heel erg meegevallen. Ik had van tevoren verwacht dat het heel pittig zou gaan worden. Vooral met de kleine onderdeeltjes, maar ik had de kaart eigenlijk binnen no-time klaar. Kopje thee er bij en….gaan met die banaan…!

Na het verjaardagskaartje wilde ik iets met Heather Hedgehog uit de Paper Little Woodland Adventure-reeks gaan doen. Ik was nog aan het bedenken wat ik met Heather (en haar broertje, die heb ik er zelf bij bedacht) wilde gaan doen toen er op mijn forum een oproepje kwam voor een Thee Tag. Dat houdt in dat je een andere forumgebruiker een paar zakjes thee gaat opsturen. Dit doe je dan samen met een leuk kaartje er bij. Normaal gesproken pakte ik een ansichtkaartje voor mijn Thee Tags en andere postactiviteiten. Maar ik besloot nu spontaan om dan zelf eens een kaartje te gaan maken. Voor de Thee Tag koos ik Olga Owl, omdat de ontvangster van de Thee Tag gek is op vogels. Drie dagen later kreeg ik bericht: de ontvangster had haar Thee met bijbehorend kaartje gekregen en was er heel erg blij mee. Yay!

Party

En Heather? Zij en haar broertje kregen uiteindelijk een plekje op een feestelijk kaartje.

De komende periode wil ik me wat meer gaan inlezen over alle materialen die je kunt gebruiken bij het maken van kaarten. Zo heb ik onder andere een paar doosjes Distress Oxide klaarliggen waar ik eens fijn mee wil gaan experimenteren. En ik wil gaan kijken hoe je een kaart met een slider kunt maken. Dat houdt in dat je onderdelen op de kaart hebt die van punt A naar punt B kunnen bewegen. Een voorbeeld van wat ik bedoel kun je op YouTube bekijken. En ik wil wat meer gaan oefenen met het stempelen. Ik heb voorlopig nog genoeg te ontdekken en moet toegeven: ik heb er onwijs veel zin in!

Share

You may also find this interesting

Scroll to Top