Contact me

Any questions?

hello@dendennis.nl

Dendennis logo

Blog

It all started with a carrot

Jocelijne Brus made this gorgeous illustration. I love it.

In the fun facebookgroup “Dutch Crochet Talent” we’ve started a special Dendennis week to celebrate my latest book “Dendennis zoekt zijn knuffel”. We’ve hosted 3 special events where Dutch followers could win a signed copy of my latest book. One of those events was to guess what my very first attempt to crochet an amigurumi was. At first I thought it was a bunny by an amigirumi designer friend of mine, Christel Krukkert. When I really thought about it though, it actually started with a carrot I made in March 2010. I run a graphic design agency called “Grafisch Ontwerpbureau De Hazen” (Graphic Design agency The Hares). We got lots of carrot presents when we started in 2006, which started my carrot addiction ;-). I really wanted to make a carrot using yarn. With help from my mother I started on it while on a holiday. She taught me the basics on how to single crochet, increase and decrease, but I never finished the carrot; it caused me too much frustration and I didn’t know how to finish it.
 
 
In de gezellige Facebookgroep “Dutch Crochet Talent” hebben we een speciale Dendennis week georganiseerd om te vieren dat mijn laatste boek  “Dendennis zoekt zijn knuffel” uitgekomen is. Daar hebben we 3 speciale win acties gehouden waar leden van de groep kans konden maken op een gesigneerd exemplaar. Één van deze acties was de vraag wat mijn allereerste gehaakte amigurumi was. Eerst dacht ik dat dat een Konijn was van mijn amigurumi ontwerpster vriendin, Christel Krukkert. Maar toen ik daar even heel goed over na ging denken begon het eigenlijk allemaal met een wortel die ik probeerde te maken in maart 2010. I heb naast al het haken al meer dan 10 jaar een grafisch ontwerpbureau genaamd De Hazen. Toen wij in 2006 startten kregen we erg veel wortel kadootjes waardoor mijn wortel verslaving begon. 😉 Ik wilde heel graag een eigen knuffel wortel maken. Mijn moeder had mij toentertijd tijdens een vakantie de basis van haken uitgelegd. Zij leerde mij de vasten, meerderen en minderen. Helaas heb ik die wortel nooit afgemaakt ik raakte te gefrustreerd en wist ook niet hoe ik het moest afronden.

Two years later I saw these beautiful crocheted dolls from Luigi and Link on the blog of Stephanie Lau, “All About Ami”. I really wanted to have them and make them myself. I thought I could easily learn this by buying a pattern by Christel Krukkert, “Koosje Konijn”. It was my very first attempt to crochet a doll with a written pattern. I wasn’t satisfied with the end result and had a hard time reading and understanding the pattern. On the blog at All About Ami about Luigi, Stephanie referred to a page of Full Metal Piglet / Golden Yelly Bean by Nikki Olida, and there I found the patterns and youtube video’s of Luigi and Link.

 
I immediately started on them, because I could both read the pattern and watch her YouTube tutorials I finally understood how to read patterns, and in English as well.

Thank you so much for getting me addicted Stephanie and Nikki! 😉

I’m still a huge fan of Stephanie; I love her free patterns of the Chinese new year. She also helped me promote my “Bring Your Amigurumi To Work Friday” contest, and together we started the hashtag #Amiselfie. We loved to see people bring their amigurumi’s to life.
Nikki’s Sackboy designs are awesome and I’m definitely going to crochet her latest Deadpool design.
 
 
Twee jaar later zag ik 2 fantastische amigurumi’s van Luigi en Link op een blog van Stephanie Lau, “All About Ami”. Ik wilde ze heel graag hebben en zelf maken. Ik dacht even makkelijk te leren haken door een patroon te kopen van Christel Krukkert, “Koosje Konijn”. Het was mijn eerste poging om een knuffel te haken naar aanleiding van een patroon. Maar ik was er niet zo tevreden over en had in het begin erg veel moeite om patronen te begrijpen. Op het blog van All About Ami stond een link naar de website van Full Metal Piglet / Golden Yelly Bean van Nikki Olida, en daar vond ik patronen met YouTube video’s van Luigi en Link. Ik begon direct, en omdat ik het patroon kon lezen en tegelijkertijd de filmpjes kon bekijken snapte ik eindelijk hoe je patronen moest lezen en ook gelijk in het engels.
 

Dankjewel Stephanie en Nikki dat ik nu haakverslaafd ben! 🙂

 

Ik ben nog steeds een grote fan van Stephanie; haar gratis patronen van het chineze nieuwe jaar zijn te lief! Daarnaast heeft zij mij ook geholpen met de promotie van mijn  “Bring Your Amigurumi To Work Friday” contest en samen hebben wij de hashtag #AmiSelfie gestart. Wij vinden het erg leuk om te zien dat mensen hun best doen om de amigurumis tot leven te laten komen.

 
Nikki’s Sackboy ontwerpen zijn echt helemaal te gek en ik ga zeker weten haar laatste Deadpool ontwerp haken.
After a few months of crocheting these patterns and several patterns from the Zoomigurumi books I wanted to design my own pattern: a molar for my sister in law. She is a dentist and was pregnant at the time. With the help of my mother I finished this pattern, and it’s still one of my favorite patterns. I wanted to crochet and sell them to dentists to help children who are scared of going to the dentist. But my crochet future changed when publisher Kosmos Creatief asked me if I wanted to publish my own book. Now, 3 years later, I’ve published my 5th book and can’t stop designing new amigurumi’s.
 
 
But I’m still a huge fan of Carrots. In my book: Kawaii Haken I made a carrot guy.
 
 
 
Maanden na het haken van deze patronen en verschillende uit Zoomigurumi I wilde ik echt heel graag mijn eigen amigurumi ontwerpen. Een kiesje voor mijn schoonzus. Zij is tandarts en was toen zwanger. Met de hulp van mijn moeder kon ik dat patroontje uitwerken en het is nog steeds 1 van mijn meest favoriete patroontjes. Ik wilde ze toen haken en verkopen aan tandartsen om kinderen te helpen die bang zijn voor de tandarts. Maar mijn haakcarrière veranderde enorm toen uitgeverij Kosmos Creatief mij benaderde en vroegen of ik een boek wilde uitgeven. Nu 3 jaar later heb ik mijn 5e boek afgerond en kan ik niet meer stoppen met het ontwerpen van nieuwe amigurumi’s.
 
 
Maar ik ben nog steeds gek op wortels! In mijn boek Kawaii Haken haakte ik een wortelmannetje waar Dendennis gek op is. 🙂

What was your very first crochet attempt?

Wat is jouw eerste haakpoging geweest?

Share

You may also find this interesting

Scroll to Top