Contact me

Any questions?

hello@dendennis.nl

Dendennis logo

Blog

experimenteren met snijmallen

Een aantal maanden terug maakte ik, dankzij Dennis, kennis met de wondere wereld van Papercraft. Zoals je in mijn vorige blogpost hebt kunnen lezen was het hele papierwereldje voor mij op dat moment nog ontzettend nieuw. De afgelopen maanden ben ik dan ook druk aan het ontdekken en experimenteren geslagen. En ik moet toch echt toegeven: I’m hooked! Op het moment heb ik twee dozen vol snijmallen, stempels, papier en andere benodigdheden en heb ik al heel wat knutseluurtjes achter de rug. Vandaag wil ik graag wat meer vertellen over de snijmallen, want ik heb inmiddels goed in de gaten hoe ontzettend leuk ze nu eigenlijk zijn…

Alle mallen verzamelen.

Op het moment dat ik door begon te krijgen hoe leuk het is om te Papercraften, ben ik eens goed om me heen gaan kijken naar wat er zoal verkrijgbaar is aan leuke snijmallen. In de webshop van Cloud9 Crafts bestelde ik een aantal keimooie malletjes en van mensen om mij heen kreeg ik snijmallen cadeau. En voor ik het wist had ik een heel mooie beginnersverzameling in huis. Schattige diertjes, wolken, gras, allerlei voorwerpen en fijne tekstjes: mijn verzameling werd snel groter en groter. En nog steeds heb ik een aantal malletjes op mijn verlanglijstje staan. Ik blíjf gewoon toffe nieuwe snijmallen ontdekken.

Je kunt je snijmallen op veel verschillende manieren gebruiken.

Combineren, positioneren.

De afgelopen tijd ben ik dus druk bezig geweest om mijn mallenverzameling uit te breiden. Maar dat niet alleen: ik heb ook eens goed gekeken naar de mallen die ik heb liggen, en kwam al snel tot de ontdekking dat je je malletjes op verschillende manieren kunt inzetten. Zo kun je de verschillende losse onderdelen met een beetje creativiteit prima met elkaar combineren. En dat niet alleen: je kunt een groot deel van je malletjes op verschillende manieren gebruiken, waardoor je figuurtjes steeds anders zullen zijn. Zo ontdekte ik al heel snel dat de figuurtjes van Dennis in allerlei posities kunnen worden geplaatst. En dat niet alleen: door de losse onderdelen anders te plaatsen kun je heel leuke nieuwe figuurtjes maken.

Beterschap, Felicia!

Ik nam de proef op de som en ging met een aantal snijmalletjes van Dennis aan de slag. Omdat ik een zwak voor dieren heb koos ik eerst een paar figuurtjes uit de ‘Little Woodland Adventures’ reeks. In mijn vorige blogpost liet ik al zien dat ik Heather Hedgehog een tweelingbroertje heb gegeven. Dit keer besloot ik Felicia Fox tot leven te gaan toveren. Tijdens het stansen bedacht ik me dat Felicia een beetje sip is, omdat ze zich bezeerd heeft. En dus maakte ik een vosje wat beteuterd op de grond zit. En dat niet alleen: ik maakte een tweede vosje. Het tweede vosje kreeg in mijn hoofd de naam Freya en is het vriendinnetje van Felicia. Ze is er om Felicia te troosten. Et voilà, nu heb ik met één stansje twee verschillende vosjes gemaakt, die samen perfect op een beterschapskaartje kunnen worden geplaatst!

Baby Bottle

Na het experiment met de vosjes besluit ik een tweede experimentje te doen. Dit keer wil ik nog een klein stapje verder gaan: ik ga eens kijken of ik onderdelen van verschillende snijmallensets kan combineren. Dit keer kies ik voor een setje uit de Baby-reeks: ik kies voor de Baby Bottle & Rattle. In het setje vind je snijmallen waarmee je een babyflesje of een rammelaar kunt maken. Schattig! Ik kies enkele onderdelen van de rammelaar en besluit deze te combineren met het flesje. Eens zien of dat het lukt…. In korte tijd heb ik een snoezig gepimpt babyflesje in handen. Helemaal top! Dit babyflesje bewaar ik mooi voor de zwangere meiden in mijn vriendinnenclub.

Heel veel mogelijkheden.

Inmiddels heb ik dus ontdekt dat ik echt heel erg veel mogelijkheden heb met mijn snijmallen. Je kunt ledematen, gezichtjes of oortjes uit het ene setje prima combineren met het lijfje uit het andere setje. Op die manier creëer je heel gemakkelijk zelf nieuwe diertjes of voorwerpen. En door de ledematen in een andere positie te plaatsen kun je met één diertje heel veel verschillende kanten op. Blije diertjes voor vrolijke kaartjes, droevige diertjes voor beterschapskaartjes en dansende diertjes voor kaarten met een feestelijk thema: you name it.

 

De komende tijd ga ik vrolijk verder met experimenteren en het bedenken van leuke nieuwe combinaties en posities. Mocht jij de snijmallen van DenDennis in huis hebben, dan ben ik erg benieuwd naar jouw ontdekkingen: welke van de onderdelen heb jij gecombineerd tot een nieuw figuurtje? Je kunt je reactie hieronder in een comment achterlaten. Alvast héél erg bedankt voor je tips!

Prijzig

Het derde struikelblok sluit eigenlijk een beetje aan op het eerste struikelblok: papercraften is verslavend maar het is ook best een prijzige hobby. Tenminste, als je alles koopt wat je graag wil hebben. En tja, er is dus echt HEEL VEEL TOFS verkrijgbaar, dus regel jezelf een goedgevulde portemonnee. Zelf heb ik momenteel geen werk dus ik ben heel selectief in welke items ik aan mijn verzameling wil toevoegen. Ik heb voor mezelf een wishlist gemaakt en spaar gewoon beetje voor beetje mijn hele wishlist bij elkaar. Werkt uitstekend!

Mijn eerste werkjes

In de afgelopen periode ben ik uiteraard flink aan het experimenteren geweest. Ik wist al vrij snel wat ik als eerste wilde gaan maken: een verjaardagskaart. Met het aantal vrienden, vriendinnen, familie en alle kids in mijn persoonlijke kring zijn de verjaardagskaarten hier niet aan te slepen. En ik wist ook al meteen met welk figuurtje ik een kaartje wilde gaan maken.

Gefeliciteerd

Het Feestvarken uit de Paper Party reeks van DenDennis. Dat schattige varkentje keek mij vanaf het eerste begin al zó verleidelijk aan, die moest het dus worden. Ik heb mijn eerste kaart in twee ‘knutsel rondes’ gemaakt en het is me allemaal heel erg meegevallen. Ik had van tevoren verwacht dat het heel pittig zou gaan worden. Vooral met de kleine onderdeeltjes, maar ik had de kaart eigenlijk binnen no-time klaar. Kopje thee er bij en….gaan met die banaan…!

Na het verjaardagskaartje wilde ik iets met Heather Hedgehog uit de Paper Little Woodland Adventure-reeks gaan doen. Ik was nog aan het bedenken wat ik met Heather (en haar broertje, die heb ik er zelf bij bedacht) wilde gaan doen toen er op mijn forum een oproepje kwam voor een Thee Tag. Dat houdt in dat je een andere forumgebruiker een paar zakjes thee gaat opsturen. Dit doe je dan samen met een leuk kaartje er bij. Normaal gesproken pakte ik een ansichtkaartje voor mijn Thee Tags en andere postactiviteiten. Maar ik besloot nu spontaan om dan zelf eens een kaartje te gaan maken. Voor de Thee Tag koos ik Olga Owl, omdat de ontvangster van de Thee Tag gek is op vogels. Drie dagen later kreeg ik bericht: de ontvangster had haar Thee met bijbehorend kaartje gekregen en was er heel erg blij mee. Yay!

Party

En Heather? Zij en haar broertje kregen uiteindelijk een plekje op een feestelijk kaartje.

De komende periode wil ik me wat meer gaan inlezen over alle materialen die je kunt gebruiken bij het maken van kaarten. Zo heb ik onder andere een paar doosjes Distress Oxide klaarliggen waar ik eens fijn mee wil gaan experimenteren. En ik wil gaan kijken hoe je een kaart met een slider kunt maken. Dat houdt in dat je onderdelen op de kaart hebt die van punt A naar punt B kunnen bewegen. Een voorbeeld van wat ik bedoel kun je op YouTube bekijken. En ik wil wat meer gaan oefenen met het stempelen. Ik heb voorlopig nog genoeg te ontdekken en moet toegeven: ik heb er onwijs veel zin in!

Share

You may also find this interesting

Scroll to Top