Contact me

Any questions?

hello@dendennis.nl

Dendennis logo

Blog

Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke Dendennis

Heel veel knuffels haken met deze Dubbeldikke Dendennis

Mijn nieuwe boek Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke Dendennis is klaar en gaat eind augustus naar de drukkerij! Vanaf eind oktober is het boek beschikbaar en nu al bij diverse on- en offline winkels te reserveren. In dit blog kan je alvast wat meer informatie vinden over mijn laatste boek. Het boek zal sowieso beschikbaar zijn op de KreaDoe.

 

© 2018 Dendennis en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V., Amsterdam. Patronen, fotografie knuffels en grafische vormgeving: Dendennis. ISBN 978-90-245-8248-8

Dubbeldikke Dendennis feitjes

 • 144 pagina’s
 • 40 patronen
 • 6 verschillende categorieën
 • 23 nieuwe patronen
 • 17 bestaande patronen (waaronder Dendennis)
 • 15 van de 17 bestaande patronen zijn aangepast
 • 8 eenhoorns (inclusief de onesie van Dendennis en het outfit van Fief)
 • 9 baby versies van diverse amigurumi ontwerpen
 • 11 verschillende garen soorten
 • 67 veiligheidsoogjes
 • 2 kilo vulling

In dit dubbeldikke Dendennis boek zal je meerdere bekende karakters tegen komen. Dit komt mede doordat mijn vorige uitgeverij gestopt is met herdrukken van al mijn oude boeken. Daarom zijn veel van mijn patronen niet meer beschikbaar. En juist in mijn 3e boek Dendennis viert feest zitten zoveel leuke, vrolijke karakters. Zoals: Pakezel (mijn favoriet), Feestvarken, Ouwe Taart, Partypooper en nog veel meer. Juist met deze vrolijke karakters wil ik nog zoveel meer avonturen gaan beleven. Ze zijn begin 2018 allemaal als stans mallen uitgekomen, zodat je er leuke vrolijke kaarten mee kan maken. Ze zijn ook al lange tijd als borduurpatroon beschikbaar en ik ben druk bezig om kleurplaten te maken.

De Feestbeesten

Wat heb je nodig?

Om deze reden heb ik besloten de feestbeesten weer terug in mijn nieuwe boek te stoppen, zodat de haakpatronen gewoon beschikbaar blijven. Vele feestbeesten zijn wel herschreven en verbeterd. Na zoveel jaar haken kom je er namelijk achter dat bepaalde patronen echt makkelijker kunnen. Wat ik zelf echt steeds fijner vind is het hoofd en het lichaam gelijk doorhaken en niet twee losse onderdelen die je daarna weer vast moet naaien. Dat scheelt een hoop tijd en het hoofdje blijft steviger op het lijfje zitten. Pakezel en Feestvarken zijn ook los in het Engels verkrijgbaar.

Conehead Family

Dendennis amigurumi Conehead family

Naast de feestbeesten in dit dubbeldikke Dendennis boek wilde ik ook al een tijdje mijn oude losse Conehead patronen in een boek hebben. Deze patronen waren alleen online beschikbaar en waren al uit het tijdperk dat ik nog geen boeken maakte. Drie van deze patronen; Bill the Black Rooster, Puff het draakje en Melvin Mier de Avonturier heb ik ook weer herzien en verbeterd. En als bonus heb ik daar ook Elmer Eenhoorn bij gemaakt. En om ze allemaal nog liever en schattiger te maken heb ik er ook baby versies bij gemaakt. Te lief!!

Too Hip to be square animals

Dendennis amigurumi Too Hip To Be Square Animals

De Too Hip to be Square Animals was een idee van mij die ik eigenlijk al in mijn Kawaii Haken boek wilde plaatsen, aangezien dat een vierkant boek is. Het oorspronkelijke idee voor Kawaii Haken was om een boekcover te maken als knuffel, een vierkante knuffel. Helaas werd dat idee afgekeurd bij de uitgeverij, dus was het idee om vierkante knuffels te maken ook gelijk verdwenen. Enkele maanden geleden kwam ik de schetsen weer tegen en besloot ik ze nu wel in dit boek te stoppen. Nu zijn er vier verschillende dierenhoofden beschikbaar, de grote versies zijn tussen de 20 en 25 cm, groot genoeg om je hoofd er op te laten rusten, en dat ze eventueel als kleine kussens gebruikt kunnen worden. De kleintjes zijn ideaal voor kinderen om mee te stoeien. In de aankomende maanden komt er ook een extra toevoeging op mijn website bij, zodat er ook een lichaam bij gehaakt kan worden, en misschien wel extra varianten.

Tiny Best Friends

Dendennis amigurumi Tiny Best Friends

Deze Tiny Best Friends waren al geïntroduceerd in mijn vorige boek Schattige en leuke knuffels haken met Dendennis daar stonden de eerste 6 Tiny Best Friends in. In dat boek had ik 6 dieren ontworpen in een jongens en meisjes variant, en ook bijpassende kleding. Nu in dit dubbeldikke Dendennis boek heb ik 6 nieuwe Tiny Best Friends diertjes extra ontworpen, zodat de volledige familie nog groter wordt. Te leuk om mee te variëren.

DiversiGurumi

Dendennis amigurumi Diversigurumi

Naast al deze bovenstaande ontwerpen had ik nog een aantal losse ideeën voor dieren, een aantal patronen uit mijn 2e boek CombiGurumi, die ook niet meer beschikbaar is, en mijn allereerste ontwerpje “Kiesje” ooit die nog niet eerder in een boek beschikbaar was. Al deze losse diertjes vallen nu onder de naam Diversigurumi.

De Dendennis Familie

Dendennis amigurumi family

Uiteraard hoort in een Dendennis haakboek ook het patroon van Dendennis. Deze keer met een Eenhoorn Onesie outfit en samen met een heel goed vriendinnetje van hem, Fief. Eindelijk heeft Dendennis een meisje ontmoet die net zo gek is als hijzelf. Ook zij heeft een leuk eenhoorn outfit aan. Samen met de baby versie van Dendennis gaan ze hopelijk vele avonturen beleven.

Share

You may also find this interesting

Scroll to Top