Contact me

Any questions?

hello@dendennis.nl

Dendennis logo

Blog

Lees nu meer over ons breiboek: Sock you two

Sock you two - breiboek

Sock you two is het tweede breiboek van Mr. Knitbear (Wim Vandereyken) en mij (Dendennis). Na ons eerste succesvolle breiboek Vrolijke sokken breien hadden we nog ontzettend veel leuke ideeën voor een nieuw boek. We konden eigenlijk niet wachten om onze breinaalden weer op te pakken. Vanaf het moment dat we Vrolijke sokken breien klaar hadden begon er een geweldige promotie toer. Tijdens deze toer hebben wij veel mensen ontmoet, boeken gesigneerd, interviews gegeven en ga zo maar door. Wij werden overspoeld met veel positieve reacties en complimenten.

Inspiratie

Het mooie van op een beurs of evenement aanwezig zijn is dat je heel veel mensen kan spreken. Vooral ook horen wat zij nog graag zouden willen zien in een boek. Wij vinden die gesprekken geweldig en nemen alle informatie in ons op.

Basissteken breiboek

Toen wij eenmaal begonnen aan ons tweede breiboek, keken we eerst naar de basissteken. Wij willen echt dat iedereen kan sokken breien dus die basisuitleg is voor ons enorm belangrijk. Met alle tips en suggesties die we gehoord hebben zijn we opnieuw aan de slag gegaan. In boek 1 hebben we ons echt gericht op het traditioneel breien. Zo hebben wij het vroeger tenslotte allemaal geleerd. Maar eigenlijk breien wij onze sokken het liefste continentaal. En dat is nou precies wat ontbrak in boek 1. We benoemden het wel, maar we legden het niet uit. Dit wilden wij absoluut er in boek 2 in verwerkt hebben. Ook kregen we vaker de vraag naar het breien van teen naar boord. Wij breien het liefste van boord naar teen. In boek 2 hebben wij nu een pagina gewijd aan het “toe-up” principe. En nog wat meer leuke extra technieken.

Breipatronen

Uiteraard hebben we weer erg veel leuke en vrolijke breipatronen in ons boek staan. Net zoals in Vrolijke sokken breien hebben we het boek op volgorde ingedeeld. Van eenvoudige patronen tot en met uitgebreide complexe fair-isle patronen. Genoeg patronen voor beginners en ook voor de ervaren brei(st)ers die graag een uitdaging zoeken.

Foto’s gemaakt door: Roland J. Reinders

Beschikbaar

Sock you two is beschikbaar vanaf 19 oktober 2020. En zal dan ook verkrijgbaar zijn in de meeste boekhandels en handwerkwinkels. Via onderstaande link kan je hem alvast reserveren. Helaas niet gesigneerd, maar hopelijk komen er weer leuke evenementen aan. En anders zullen er binnenkort vast wel enkele winkels zijn die gesigneerde exemplaren gaan aanbieden. Hoe dan ook is het voor nu eventjes aftellen! Wij kunnen niet wachten in ieder geval.

Meer informatie

AuteurMr. Knitbear en Dendennis
Pagina’s144 
Druk1
ImprintLuitingh Sijthoff
UitvoeringHardcover
Publisher nameLuitingh-Sijthoff
ISBN9789024591756
Verschijningsdatum19 okt. 2020

Share

You may also find this interesting

Scroll to Top